Kronobiológiai pszichogenetika elemzés a családnak

Jobb megismerni Önmagam és másokat, és békében élni Önvalómmal és környezetemmel, mint örök harcot folytatni a megváltoztathatatlannal.

 

Az ember szeretné érteni a világot, szeretne kiigazodni embertársain. Szeretnénk érteni a párunkat, a gyerekeinket, a szüleinket, a barátokat, a főnököt, a munkatársakat és még sorolhatnám. 
 

Tudjuk, hogy ahány ember, annyi féle megéléssel, reakcióval éli meg a világ dolgait. A pszichogenetika abban nyújtja a segítséget, hogy megmutatja mik az egyén veleszületett / öröklött tulajdonságai. Ha ezt megismerjük és megértjük képesek leszünk elfogadni embertársainkat, családtagjainkat és nem utolsó sorban önmagunkat.
 


 

Amikor lányom megszületett kíváncsi voltam, hogy Ki is Ő valójában, milyen energiákkal született, milyen feladattal, életcéllal? Ezért aztán elkészült a Kronobiológiai pszichogenetika elemzés, Asztrológiai elemzés és Számmisztikai elemzés személyiségéről. A három rendszer nem mondott ellent egymásnak, sőt megerősítették, megmagyarázták, kiegészítették egymást. A gyermeknevelésben a leghasznosabbnak a Kronobiológiai pszichogenetika elemzést tartottam. 
 

Mi a kronobiológiai pszichogenetika

  

A pszichogenetika a születés napjára jellemző és az ember egész életére tartósan kiható tipológiai jellemzőkkel foglalkozik.  Amikor egy ember megszületik, különböző, a szüleitől öröklött genetikai tulajdonságokat hoz magával. Olyan tulajdonságokat, amelyek egész életre meghatározó jelleggel bírnak. Az újszülött azonban nem csak szüleitől kapja a génjeit, hanem egy harmadik szülejétől is, a földtől. Létrehozója, a Föld energoinformációs mezőinek (az EGREGORNAK) az állapota a születés pillanatában. Ezeket a hatásokat magyarázza a pszichogenetika a természeti tipológia segítségével. 

A legkisebb energiát akkor emésztjük fel, ha olyanként élünk, mint amit a velünk született tulajdonságok jelképeznek. A tulajdonságok ismeretében önmagunkkal és másokkal is jobban békében lehetünk. 

A pszichogenetika három alapvető, emberi jellemvonással foglalkozik: Az ember idegrendszerének a fizikai, érzelmi és intellektuális kontúrjával. 

Tehát már a születés pillanatában megállapítható, hogy az adott ember milyen, az egész életre kiható, hozott tulajdonságokkal rendelkezik. Az élet folyamán jelentkező hatások, a nevelés, a tanulás és az élettapasztalatok ezekre az alapvető tulajdonságokra épülnek rá. 

A születéskor kapott tulajdonságokat gyökeresen megváltoztatni nem lehet, de módosítani, pozitív vagy negatív irányban, igen. A változás mértéke legfeljebb: 15%-os lehet a fizikai, 20%-os az érzelmi, és 40%-os az intellektuális jellemzők területén. 

 

Milyen információkat tudunk meg a kronobiológiai pszichogenetika elemzésből?

 

Olyan kérdésekre ad választ, hogy az egyénnek: 

  • Mik az erősségei és mik a gyengéi?
  • Mit várhatsz el tőle és mit nem?
  • Mire figyelj oda a vele való kommunikációba?
  • Milyen szakma/foglalkozás való neki?
  • Mennyi az alvásigénye?
  • Milyen a betegségekkel szembeni ellenállóképessége?
  • Hogyan viselkedik stressz helyzetben?
  • Mik az egyén viselkedésének mozgatórugói, motivációs tényezői?
  • Milyen az egyén fizikai, érzelmi és intellektuális beállítódása, idegrendszere?
  • Családon belül milyen energetikai egymásra hatások, kapcsolódások vannak?  

 

Kronobiológia pszichogenetika története 

 

1981-1992 között szovjet kutatók dolgozták ki a  pszichogenetika alapjait. A kutatásokban kiemelkedő jelentőséggel bírt Prof. Dr. Artúr Zsazskov (végzettségét tekintve a pszichológiai tudományok doktora és a pszichofizika professzora) és Dr. Tatjana Szmirnova (pszichofizika kandidátusa, egyetemi docens) munkássága. Magyarországon a Mantra főiskolán lehetett elsajátítani a módszer elméletét és gyakorlatát. 

A kezdetektől...

A kronobiológia tárgya az élő anyag időbeli szerveződése. Az időbiológiával/kronobiológiával a 18-ik században kezdtek el foglalkozni. Első megfigyelések a növények napi ritmikus mozgását követte. Darwin ezekről a megfigyelésekről 1880-ban írt könyvet. A biológia fejlődése hozta meg az időbiológia számára is az előtérbe kerülését, amikor például vizsgálni kezdték a mellékvese hormontermelésének heti ciklusát. Egyre világosabbá vált, hogy a biológiai szervezetek valamilyen rendszerben ismétlődően működnek.
 

Japánban az 1950-es évektől nagy lendületet kapott a munkaképesség alakulását vizsgáló munkabiológia kutatás. Tanulmányozni és alkalmazni kezdték a 23, 28 és 33 napos bioritmusokat, mert egyre jobban rájöttek, hogy ezzel növelhetik a termelékenységet.
 

Létrejött a PSI elmélet. Physical: fizikai, sensory: érzékszervi és intelectual: értelmi szavak kezdőbetűiből állították össze a PSI betűszót. Ez az elmélet néhány év alatt meghódította Európát, Amerikát és a Szovjetuniót is azzal a csábító lehetőséggel, hogy az ember munkaképességét, fizikai, érzelmi és szellemi állapotát a kívánt napra vonatkozóan gyorsan meg lehet állapítani.


A kronobiológiai kutatások alapvetően két irányban folytak. Az egyik ág a bioritmológia, amely a vizsgált jelenségeket csak periodikus folyamatokra vonatkoztatja. A másik ág a pszichogenetika, amely a ritmikus folyamatoknak a születés napjára jellemző hatásait az ember egész életére vonatkozóan vizsgálja.

 

 

 


Tanfolyam jelentkezés

   
A vezetett tanfolyam típusa*:
A választott tanfolyam időpontja*: -
Név*:
E-mail cím*:
E-mail cím még egyszer*:
Cím*:
Telefonszám*: - -
Milyen kedvezményre jogosult?:
Számla igénylés esetén, számlázási cím:
Üzenet: