Személyes életutam


1977. december 24-én,  kb.: 2:45-kor születtem Nagyatádon:o)

 

Gyerekkor (0-21 év):


Gyerekként a kedvenc elfoglaltságom a rajzolás és a kézilabdázás volt. Szerettem az olyan dolgokat, ahol alkotni lehet, ahol kreatív lehetek. Az általános iskola elvégzés után képzőművész vagy építész akartam lenni. Mindezek ellenére szülői és tanári indíttatásra közgazdasági szakközép iskolába jártam. Jól  ment a matek... és anyai ágon mindenki ebbe a szakközépbe járt...

 

 

Felnőttkor (21 év – napjainkig):

Lelkes ifjú titánként, friss diplomával gőzerővel vetettem bele magam a multinacionális cégek ragyogónak látszó világába. Meneteltem előre a ranglétrán, rengeteg éjszakákig tartó munkával és sok fizetéssel a zsebemben. Sokáig úgy éreztem ez a megfelelő szakma a számomra, mígnem 26 éves koromban rosszul lettem a munkahelyen, és erős mellkasi fájdalom miatt a kórházban kötöttem ki. „Manager betegség” - mondták - „Szedjen nyugtatót!” Ekkor értettem meg, hogy amiket akkor fontosnak tartottam, nem igazi értékek. 

Munka mellett kezdtem el talpreflexológiát,  természetgyógyászatot, bioenergetikát tanulni. Akkor még eszembe sem jutott, hogy valaha ezzel fogok majd főállásban foglalkozni. Saját szórakozásom miatt tanultam, mert érdekelt. 

A talpmasszázs segítségével kezdem el először vizsgálgatni a testemet és éreztem, hogy bizonyos helyeken gubanc van. Orvosi szempontból a diagnózis „magas rizikófaktorú HPV vírusfertőzés, közel a méhnyakrák állapotához”. Méhszájplasztikát javasoltak. Számomra a műtét egyenlő volt azzal,  mintha fájdalomcsillapítót javasoltak volna a  a fejfájásomra. A betegség okát nem szünteti meg! Nem mentem bele a műtétbe, hanem elkezdtem a probléma mélyére ásni. 

A testi-lelki-szellemi harmóniámat kellett helyreállítani. A testemet különböző méregtelenítési módszerekkel, gyógynövényekkel, táplálékkiegészítőkkel, Luna jógával és bioenergiával; lelkemet kineziológus és KIP terapeuta segítségével; szellememet pedig az Enneagram önismereti tanfolyamon és betegségek üzeneteivel foglalkozó könyvekből szerzett ismerettel gyógyítottam. Kilenc hónap után, kizárólag természetes módszerekkel, sikerült kigyógyulnom a betegségemből. 

Ez óriási hitet és önbizalmat adott. Megtapasztaltam és hiszem a szervezetünk öngyógyító képességét, hiszem, hogy személyiségünket át lehet formálni, hiszem, hogy saját magunk vagyunk a kulcs ahhoz, hogy megszabaduljunk testi-lelki szenvedéseinktől. 

Közben egyre többen fordultak hozzám természetgyógyászati tanácsért. Elsősorban családtagok és munkatársak. A végén már ott tartottam, hogy a multi-munkahelyemen „meeting szobákban” masszíroztam és jógaórát tartottam. :o) 

Végül összeszedtem bátorságomat és gondoltam egy merészet! 7 év után feladtam közgazdászi pályafutásomat, és saját vállalkozásban kezdtem, ahol luna-, hatha-, kismama- és babás-jóga órákat tartottam, masszíroztam (talp és thai masszázst) és jobb agyféltekés rajztanfolyamokat tartottam. Nagyon izgultam, hogy működni fog-e mindez! De működött és mindig egyre jobban!!! Ma már csak emlék a multi-múlt. 

Aztán gyermekeim születtek. Míra és Márk. Számomra a legtündéribb kisgyerekek! Úgy érzem az anyaság a legnehezebb hivatás. Nagyfokú önismeret, önuralom és tudatosság szükséges ahhoz, hogy elég jó szülőjük legyek. Törekszem a jóra, ám az nem sikerül mindig. Csak remélni tudom, hogy elég lesz ez is. 

Most már a családdal kell összeegyeztetni a munkát. Olyan tanfolyamokat, tréningeket vezetek, amiknek ismerete, elsajátítása nekem is sokat segített bizonyos életszakaszokban. Ebben hiszek, ebben tudok hitelesen munkálkodni...és ne felejtsük el... minden tanítás tanulás is egyben.